Biografie

Annemieke Zuurbier studeerde na haar gymnasium-B, Piano en Kamermuziek bij Herman Uhlhorn, Alexander Warenberg en Eli Goren aan het Utrechts Conservatorium, waar zij ook enkele jaren lessen piano-improvisatie volgde bij Bert van den Brink. Zij volgde daar ook zanglessen en de klas liedbegeleiding bij Thom Bollen. Annemieke behaalde naast haar diploma Docerend Musicus Piano, de Aantekening Kamermuziek met een concertexamen in Muziekcentrum Vredenburg. Ook behaalde zij de Aantekening ‘Ensembleleiding en arrangeren’. Annemieke volgde diverse pianomasterclasses bij o.m. Jan Wijn , Karl-Heinz Kämmerling en Peter Feuchtwanger.

Daarna rondde zij de studie Muziekwetenschap in 1992 af met de specialisatie "Cultuurgeschiedenis van de 20e eeuw" aan de Universiteit van Utrecht.

Zij is als pianiste vooral actief op kamermuziekgebied. Ze geeft concerten in binnen en buitenland en werkte onder meer als begeleidster aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, faculteit Muziek, en het Oskar Back concours.
Annemieke maakte o.m. deel uit van het Delta-Trio, waarmee naast kamermuziekconcerten ook workshops in bedrijfsleven en andere organisaties werden gegeven onder de noemer “Musicaleren”.

In haar studietijd gaf zij met het Thalassa pianotrio diverse concerten. Met het Artemis Ensemble speelde zij vele pianokwartetten en produceerde een CD, met onder meer de eerstopname van het pianokwartet van Iván Eröd in samenwerking met de componist. Zij speelden in diverse kerkjes en in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.
Annemieke luistert als pianiste, en soms ook achter het orgel, diverse gelegenheden zoals b.v. een ceremonie op met één of meer muziekfragmenten die door mensen persoonlijk worden gekozen. Soms in samenwerking met zanger(es) of instrumentalist. Al vanaf haar 14e heeft zij diverse koren begeleid, Annemieke is momenteel repetitor bij oratoriumvereniging Stem en Snaren te Enkhuizen.

Als muziekdocente geeft zij diverse cursussen, zowel klassikaal als individueel in piano, ensemble en muziek theorie. Zij werkte op verschillende muziekscholen als pianodocente, leidde diverse leerlingen-ensembles en stond 10 jaar voor de klas in het voortgezet onderwijs. Momenteel is zij o.m. werkzaam als pianodocente bij Kunstencentrum Triade te Den Helder en heeft een privé-lespraktijk in het centrum van Hoorn. Ook bereidt ze geregeld een nieuw programma voor om uit te voeren, zie pagina ACTUEEL.