Klassiek

Hoort u graag piano solo, dan staat muziek van onder andere Bach, Scarlatti, Mozart, Chopin, Ravel op het repertoire. Annemieke gaf diverse solo-recitals, maar luistert ook uw bijzondere gelegenheid op met een klassiek stuk naar keuze in overleg. Zie ook de toets Huwelijk/Uitvaart

Chopin

Meer beluisteren

Al vanaf de jaren ’80 is Annemieke Zuurbier actief in de kamermuziek.
Met fluitiste Margaret Mathot vormt zij momenteel een  Duo Fluit / Piano, met een divers kleurrijk repertoire.

Annemieke speelde in de loop der jaren samen met allerlei instrumentalisten. Gaf met violiste Konstanze Artmann concerten in Duitsland en op de Nederlandse Antillen. Met Kari Mouritzen en Louis sa Pessoa vormde Annemieke het Thalassa Trio, waarmee eind jaren ’80 diverse pianotrio’s zijn uitgevoerd.

Annemieke richtte in 1994 het Artemis Ensemble op. Begonnen als een pianokwartet dat diverse spelers heeft gehad in de loop der jaren. Het kwartet speelde op vele podia in Nederland, kleine kerkjes tot de Kleine Zaal te Eindhoven en Amsterdam met repertoire dat reikt van Mozart, Schumann tot de hedendaagse muziek met Schnittke en Piazzolla. Zij waren ‘live’ op de radio te horen vanuit het Concertgebouw in het programma Spiegelzaal op zondagochtend ter promotie van hun CD. Het Artemis Ensemble nam in 2000 een CD op met pianokwartetten van Bridge, Eröd en Schumann. Daarbij werd met de Oostenrijkse componist Iván Eröd samengewerkt in de eerstopname van zijn pianokwartet.

Luisterfragment pianokwartet

Frank Bridge: Phantasy

Robert Schumann

Met het Delta Trio: ( klarinet / cello / piano)  muziek van o.a. Beethoven, Brahms en Bruch.  Het Delta Trio werkte tevens mee aan workshops  voor managers over het functioneren in een ensemble/team
Annemieke is werkzaam geweest aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht afdeling muziek (Conservatorium) als pianobegeleidster en heeft ervaring op o.a. Prinses Christina en Oscar Back concours. U kunt Annemieke dan ook bellen voor begeleiding van instrument of zang op concerten / audities / (toelatings)examens etc.

Annemieke heeft een ervaring van tientallen jaren in het begeleiden van zangers en koren. Aan het Conservatorium nam zij deel aan de liedklas van Thom Bollen. Zij begeleidde diverse zangers en zangeressen op recitals en diverse koren op concerten. Zelf zong ze in de jaren ’90 bijna 10 jaar in het Utrechtse kamerkoor Multiple Voice.

Annemieke Zuurbier met Westfries Dameskoor klassiek

Met Westfries Dameskoor

Annemieke Zuurbier en Margaret Mathot - Klassiek

Met Margaret Mathot