ACTUEEL

9 juni Scarlatti - marathon!

Op zondagmiddag 9 juni 2024 is Annemieke een van de pianisten die enkele sonates van Domenico Scarlatti zal laten horen in samenwerking met het Scarbo Pianisten collectief. Het festival vindt plaats in het leuke Pianolamuseum te Amsterdam, Westerstraat 106. Gratis toegankelijk, uw donatie t.b.v. Pianolamuseum wordt gewaardeerd.

https://pianolamuseum.online/nl/concerten/

Op zondagmiddag 12 november 2023 begeleidt Annemieke het jubileumconcert van oratoriumvereniging Stem en Snaren in de Westerkerk te Enkhuizen. Een zeer gevarieerd programma van Bach tot Gjeilo! Op https://stemensnaren.nl/concerten/ vindt u alle informatie. Het concert is inmiddels volgeboekt, maar wellicht kunt u via de wachtlijst nog aan kaarten komen.

Met mezzosopraan Ingrid Stijsiger brengt pianiste en musicologe Annemieke Zuurbier vanaf november 2021 een programma met liederen en pianomuziek van muzikaal fenomeen Clara Schumann-Wieck. In de 19e eeuw was deze pianiste en componiste haar tijd ver vooruit. Met haar muziek en daarbij ook beelden en toelichting, belichten we deze bijzondere vrouw in haar tijd.

Trailer Ode aan Clara Schumann-Wieck

Wanneer en waar: Onderstaande concerten zijn uitgesteld tot nader datum. Kaartjes blijven geldig.
Voor nieuwe boekingen kunt u contact opnemen.

Zondagmiddag 27 maart 2022 14.30u in de Pianokamer, Spierdijk
Tickets € 18,50, studenten en tot 18 jaar €10

Donderdagavond 31 maart 20h  in Raadzaal Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk
Tickets € 18,50, studenten en tot 18 jaar €10

Van een bezoeker:
“Het was een bijzondere middag die 7 november in Huis Midwoud. Er werd een ode gebracht aan Clara Schumann-Wieck met o.m.  liederen en pianomuziek. Pianiste/musicologe Annemieke Zuurbier en mezzosopraan Ingrid Stijsiger namen het publiek mee naar de wereld van deze bijzondere componiste en pianiste uit de 19e eeuw. Er werd niet alleen over haar leven verteld, maar ook Annemieke en Ingrid zelf vertelden hoe ze te werk zijn gegaan bij de samenstelling van dit programma en over hun individuele aanpak van zang en pianospel.  Juist die afwisseling van piano, zang, beeld en voorgedragen teksten maakte deze middag echt bijzonder, vond ik. Het publiek genoot zichtbaar en er werd dan ook gezellig nagepraat na afloop! Ikzelf had deze middag niet graag willen missen!”
~Yvonne

Met fluitiste Margaret Mathot brengt Annemieke een programma met Franse muziek voor fluit, piano en in samenspel.
Tijdens het concert kunt u genieten van werken van Debussy, Gaubert, Rhené-Baton en Honegger. Ook hoort u 'Vallée des cloches' van Ravel en de geweldige sonate voor fluit en piano van Poulenc.

Een zaterdagavond/zondagmiddag met mooie pianomuziek uit de Romantiek. Gespeeld wordt werk van Mendelssohn (Lieder ohne Worte), Chopin (Mazurka’s, Nocturnes), Clara Schumann-Wieck en Brahms (Intermezzi).
Annemieke licht de werken mondeling toe en plaatst de muziek in het licht van de tijd in de cultuur- en muziekgeschiedenis.

Fijn om weer te kunnen luisteren in intieme setting naar mooie pianomuziek!

 

Als u een programma wilt boeken voor een huiskamerconcert of uw eigen concertzaal kunt u met Annemieke contact opnemen.